Supersonic Admin
المساهمات : 254 تاريخ التسجيل : 09/06/2008 العمر : 32
| موضوع: طريقة عمل البيزا الجمعة يناير 22, 2010 7:14 pm | |
| و ديت أسهل و اسرع طريقة بيتزا و ممكن تعمل صنيتين حجم وسط او صينية كبيرة المكونات: 2 كوب دقيق ابيض + 4 ملاعق كبيرة زيت القلي أو زيت زيتون ( مش اشكال) 1ملعقة كبيرة خميرة فورية و ماتكونش مليانة + 2 ملعقة صغيرة سكر عادي رشة ملح صغيرة + 1 ملعقة كبيرة حليب بودرة و أكيد ماء دافي للعجينالطريقة بقى : الصلصة: ( حبة طماطم كبيرة + 3 ملاعق كبيرة صلصة طماطم + 1 ملعقة كبيرة كاتشب+ فصين ثوم+قرن فلفل اخضر حار و طبعاً شوية ملح و بهارات ) هتضرب حبة الطماطم في الخلاط بدون ماتضيف مية لغايت ما تبقى مهروسة خالص * هتقطع الثوم و الفلفل صغير اوي بعد كدا تقلبهم بشوية زيت لغايت ما يدبل بس بعد كدا تضيف عصيرالطماطم الي عملته و تسيبهم على النار لغايت ما الطماطم ما يبقاش عليها مية بعد كدا تضيف الصلصة و الكاتشب و البهارت و الملح و شوية مية صغنين و تقلبهم شوية يتسبكو بعد كدا تقفل النار عليهم . عجينة البيتز : تنخل الدقيق في الوعاء الي هتعجن فيه و تخلط معاه الملح و الحليب و الخميرة و السكر بعد ما تخلط المكونات دي كلها تعجنها بشوية الزيت بعد كدا تضيف الماء شوية شوية لغايت ما تبقى العجينة ماسكة نفسها و طرية ( مبدئياً ضيف نص كوباية المية وبعد كدا تبدأ تضيف مية لو احتاجت ) تلم العجينة كويس و تعملها كورة كبيرة وتسيبها تخمر في مكان دافي 10 دقايق , بعد ما تخمر العجينة ترش طربيزة المطبخ بشوية دقيق بعدين تاخد العجينة و تفردها السمك الي انت عايزه (و العادي نص سم) بعد كدا تاخدها و تفردها في الصينية و تواسي أطراف الصينية بعد كدا تدهنها بالصلصة الي عملتها و ترش شوية جبنه شيدر مبشور و شوية موزاريلا مبشور و بعدها اللحمة المفرومة او الفراخ و بيبقو متعصجين بعد كدا ترص الخضار الي انت بتحب تاكلها في البيتزا و الزيتون , أخيراً هترش كمية الجبنة الموزاريلا الي عايزها و تروح تولع الفرن و يكون حامي و دخل صينية البيتزا في أول دور من الفرن اوعى تكون تحت خالص تتحرق ههههههههه بعد 10 دقايق تبص للعجينة بانك ترفع طرفها و تشوفها بقت ذهبية بعد كدا تحمر وش الصينية شوية و تخرجها تهدا5 دقايق بعد كدا تقطعها و تاكلها و تشربها مع بيبس ههههههههههه . لو شاطر بئا تعملها و تصورهلنا و تورينا عمايل ايدك .
| |
|